January 14, 2022

Child studio transforms the former London post office into a contemporary Japanese restaurant

British design duo child studio has transformed a disused London post office into a contemporary Japanese restaurant called “maido sushi”. located in the district of saint john’s wood near the famous abbey road crossing, the pre-existing late modernist style building served as a source of inspiration for the team, prompting them to form the interiors like a subtle blend of European and Japanese design.

all images courtesy of Felix Speller & Child Studio

Since the post office was originally built in the 1960s, the new design seeks to pay homage to London’s Modernist heritage of that time. Japanese references are subtly integrated into the interior, presenting themselves through the choice of materials, the play of geometric patterns and the details of the hand-worked woodwork. “Our objective was to rediscover and celebrate the unique history of this building and of the district” comments Alexy Kos and Che Huang, founders of Child Studio.

Child studio transforms the former London post office into a contemporary Japanese restaurant

the dialogue between east and west continues with the careful selection of antique and contemporary furniture: the iconic molded plywood armchairs designed by norman cherner in 1958 are combined with the cast aluminum stools by the famous japanese designer naoto fukasawa. the walls of the whole space are clad in dark cherry wood paneling with antique brass sconces from stilnovo. meanwhile, the shallow alcoves are decorated with large abstract paintings.

Child studio transforms the former London post office into a contemporary Japanese restaurant

Additionally, the children’s studio designed a suspended coffered ceiling in a soft blue hue, and the refined geometric pattern continues on the sandstone tile floor. the focal point of the space is the central island counter, where the sushi master prepares and serves authentic Japanese dishes. the bar’s curved steel reflective panels are complemented by the sculptural ‘pipistrello’ table lamp, designed by gae aulenti in 1965.

Child studio transforms the former London post office into a contemporary Japanese restaurant

a large semi-circular glass block partition divides the space in half, forming a quiet lounge at the rear of the restaurant. daylight filters through the textured glass, creating a calm and serene atmosphere. ‘the inspiration for this feature came from the facade of the wooden library of Saint John, the neighboring building from the same period,’ eexplains Alexy and Che. “It has a small and unassuming storefront, but the entrance to the library is a nice combination of square glass blocks and a dark wood frame. ”

Child studio transforms the former London post office into a contemporary Japanese restaurant

former London post office converted into a contemporary Japanese restaurant 9

former London post office converted into a contemporary Japanese restaurant 3

former London post office converted into a contemporary Japanese restaurant 10

former London post office transformed into a contemporary Japanese restaurant 7

former London post office transformed into a contemporary Japanese restaurant 12

former London post office converted into a contemporary Japanese restaurant 4

former London post office converted into a contemporary Japanese restaurant 11

project info:

Name: maido sushi restaurant
designate: children’s workshop
site: London, United Kingdom

designboom received this project from our ‘DIY submissions‘, where we invite our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: myrto katsikopoulou | design boom


Source link